SWEET MEMORIES

De zomervakantie is voor velen hier in Noord-Brabant bijna afgelopen. Ook het weer is meer “chocolade proof” geworden 😉
Het Marbon atelier is weer dagelijks in gebruik in Breda (Bavel).
Na een mooie rondreis op het vaste land van Griekenland is de nodige inspiratie weer opgedaan. Ik heb mogen genieten van heerlijke spijzen met onder andere saffraan, vijgen, citroenen, bananen, honing, ui en geitenkaas.
Super producten om te gebruiken in hartige en zoete bonbons. Overtuigd was ik al dat we hier bij Marbon koken met pure producten. Toen ik in Griekenland ook bananenbomen zag bloeien moest ik ook terugdenken aan de mooie tijd in Ghana.
Wist je dat bananenbladeren worden gebruikt in het proces van boon tot chocolade. Het fermentatie (droog)proces waarin de bananenbladeren worden gebruikt om de cacaobonen onder te laten drogen. Maar ook worden bananenbomen ingezet om jonge cacaobomen te beschermen.

Sweet memories dus. Hoop dat je ook een fijne zomer hebt gehad.
De tijd vliegt straks weer voorbij wanneer de agenda’s wat drukker worden, maar het goede nieuws is: jij bent de chef!
Maak tijd voor leuke uitjes, creëer, ontspan en geniet.
Kijk eens naar de workshops van Marbon. Kom je een keer bonbons maken? Gezellig.

Liefs Marbon – Marielle